nieuws

Inkomensverzekeraars boeken bijna e 4 mld brutopremie

Archief

De inkomensverzekeraars boekten in 2003 een brutopremie-inkomen van e 3,2 (3,0) mld. Dit is exclusief ongevallenpolissen en Pemba-producten. Inclusief deze producten moet het premie-inkomen rond de e 3,9 (3,7) mld liggen.

In de aov-sector boekten de verzekeraars in 2003 jaar een brutopremie-inkomen van e 1,6 (1,5) mld. Dit is inclusief excedent-verzekeringen. De bruto geleden schade kwam, net als in 2002, uit op e 1,0 mld. Genoemde cijfers zijn afkomstig uit een enquête van het Verbond van Verzekeraars. Het Verbond vroeg hierbij niet naar verzekeringstechnische resultaten en naar nettoresultaten.
Uit ziekteverzuimcontracten haalde de verzekeraars een totaal geboekt brutopremie-inkomen van e 1,0 (1,0) mld. De bruto geleden schade bedroeg e 0,7 (0,6) mld.
Het brutopremie-inkomen uit WAO-gatpolissen (inclusief bijbehorende excedentregelingen) bedroeg e 0,6 (0,5) mld. De bruto geleden schade kwam uit op ruim e 0,3 mld (0,3) mld. Het gros van de WAO-gatpolissen is niet ondergebracht bij verzekeraars, maar bij pensioenfondsen. Volgens “een grove schatting” van het Verbond bedraagt de totale markt van WAO-gatproducten, net als in 2002, e 2 mld.
Het Verbond kan over 2003 (nog) geen cijfers geven omtrent ongevallenpolissen en Pemba-producten. In deze sector hadden de inkomensverzekerzekeraars over 2002 een premie-inkomen van e 0,7 mld. De betreffende bruto schade kwam toen uit op e 0,2 mld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.