nieuws

Initiatief Haagse huisartsen nog geen succes

Archief

Het initiatief van 25 Haagse huisartsen om hun 60.000 patiënten bij Agis een collectieve ziektekostenverzekering met premiekorting te laten sluiten, komt nog niet van de grond.

Er zouden per 1 januari jl . nog geen driehonderd patiënten zijn overgestapt. Het aanbod bestond uit een korting van 5% op de basisverzekering en 8% op de aanvullende polis.
De huisartsen zijn verenigd in vier groepspraktijken. Om de collectiviteit mogelijk te maken, moesten de patiënten eerst deelnemer worden van de Stichting A tot Z, die speciaal voor dit doel was opgericht. Was men eenmaal deelnemer, dan werden naam en adresgegevens doorgegeven aan Agis, die de patiënten benaderde.
Agis laat zich niet uit het veld slaan door het geringe aantal overstappers. “Dat lage aantal zegt niet zoveel in het eerste jaar. Het kan op de lange termijn wel interessant zijn. Voor ons is heel belangrijk dat dit de mogelijkheid biedt tot een intensieve samenwerking met de huisartsen. Daarmee is de zorg voor de patiënt absoluut gediend”, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.