nieuws

ING volledig eigenaar DiBa

Archief

ING is volledig eigenaar geworden van de Allgemeine Deutsche Direktbank (DiBa). De bankverzekeraar nam het resterende aandelenpakket van 30% over van BGAG, het beleggingsbedrijf van enkele Duitse vakbonden.

ING verwierf in maart 1998 een belang van 49% in DiBa. In februari 2002 werd dit belang uitgebreid tot een meerderheidsbelang (70%), waarbij ING de optie verkreeg om ooit de resterende 30% te kunnen verwerven.
DiBa valt onder ING Direct en telt bijna 2,7 miljoen klanten en e 31,7 mld aan toevertrouwde middelen. Dit volume zal stijgen als vóór 1 augustus de overgenomen direktbank Entrium (één miljoen klanten, e 8 mld toevertrouwde middelen) is geïntegreerd. “DiBa draagt bij aan het succes van ING Direct, die wereldwijd 6,6 miljoen klanten en e 77 mld aan toevertrouwde middelen heeft. Maandelijks groeit ING Direct met meer dan 200.000 nieuwe klanten per maand”, aldus ING-topman Ewald Kist.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.