nieuws

ING praat weer met bonden over CAO

Archief

ING heeft op eigen verzoek het in maart vastgelopen CAO-overleg met de vakbonden hervat. Het concern blijft vasthouden aan het eerdere grote struikelblok, de invoering van een werknemersbijdrage in de pensioenpremie. De Unie laat nu weten “geen principiële bezwaren” te hebben tegen zo’n regeling. “Wel hebben we als uitgangspunt geformuleerd dat het huidige gedeelte van de loonsom ten behoeve van het vroegpensioen in zijn geheel dient te worden geherinvesteerd in pensioen en levensloop.”

De bonden vragen, in ruil voor een gematigde loonontwikkeling, om “een keiharde werkzekerheidgarantie”. ING heeft echter al laten weten geen volledige garantie te willen geven, vooral met het oog op komende uitbestedingsoperaties en de geplande reorganisatie bij de divisie Intermediair.
Volgende week hervatten de partijen het overleg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.