nieuws

ING eist miljoenen na oplichting

Archief

ING eist een miljoenenvergoeding van de Amerikaanse zakenbank JP Morgan en van het accountantsconcern Deloitte & Touche

Volgens de bankverzekeraar zijn deze bedrijven betrokken geweest bij de fraude waardoor honderden miljoenen dollar verloren gingen. De fraude werd gepleegd door National Century Financial Enterprises, een inmiddels failliete financier in de Amerikaanse gezondheidszorg. Het bedrijf fraudeerde met waardepapieren die werden uitgegeven via een dochterbedrijf van ING. National Century Financial Enterprises zette toekomstige inkomsten van bedrijven in de zorgsector om in waardepapieren, ook wel securitisatie genoemd. Volgens ING kan de schade van de zwendel oplopen tot 500 miljoen dollar. Voor een deel van dit bedrag heeft de bankverzekeraar eind vorig jaar al een voorziening getroffen. ING wil niet zeggen hoeveel de bank apart heeft gelegd om de schade op te vangen. ING heeft JP Morgan en Deloitte & Touche in de Verenigde Staten voor de rechter gedaagd. De bankverzekeraar wil de schade op deze bedrijven verhalen, omdat zij de fraude mogelijk zouden hebben gemaakt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.