nieuws

ING-divisie Intermediair gaat snijden in kosten

Archief

De divisie Intermediair van ING, waaronder vlaggenschip Nationale-Nederlanden, gaat komend jaar fors snijden in de kosten. Dit zegt directievoorzitter Ludo Wijngaarden in het relatieblad I-magazine.

Volgens Van Wijngaarden zijn de kosten van de divisie Intermediair de laatste jaren “met tientallen miljoenen gestegen”. Oorzaak daarvan is het inhuren van “een onwaarschijnlijk hoog aantal externe krachten”. Van Wijngaarden: “Externe consultants leiden snel tot gemakzucht. Soms krijg je het idee dat wij de meeste primaire taken zelf niet meer kunnen. Dat zal in 2005 anders worden”. 
Hoewel Van Wijngaarden blij zegt te zijn met de sterke stijging van de klanttevredenheid en de goede financiële resultaten, waarschuwt hij voor optimisme. “Die financiële resultaten worden gerealiseerd op posten die vaak jaren terug bij NN zijn ondergebracht tegen aantrekkelijke marges. De vernieuwing van lopende contracten en het sluiten van nieuwe contracten geschiedt vaak tegen andere (lees: lagere, AM) marges”, benadrukt Van Wijngaarden. “De periode van makkelijk geld verdienen, komt nooit meer terug.” 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.