nieuws

ING besteedt IT-beheer uit

Archief

Bankverzekeraar ING besteedt het beheer van 53.000 Europese werkplekken uit aan een consortium van overwegend Nederlandse IT-bedrijven.

In Nederland gaan 550 mensen over naar een van deze IT-bedrijven. Het betreft KPN, Atos Origin, Getronics en Accenture. De uitbesteding is onderdeel van het in november 2005 aangekondigde efficiencyprogramma voor ING’s Operations & IT-organisatie in de Benelux. Het programma moet een jaarlijkse kostenbesparing van _ 230 mln opleveren. De vijfjarige overeenkomst met de vijf bedrijven heeft een waarde van ruim _ 800 mln.
Al eerder kondigde ING aan dat het de ontwikkeling, het beheer en het testen van IT-systemen voor met name bancaire onderdelen gaat uitbesteden aan LogicaCMG. Waarschijnlijk zullen de betrokken 350 medewerkers in dienst treden van LogicaCMG.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.