nieuws

Infa stopt met levering aparte hypotheeksoftware

Archief

Sofwareleverancier Infa stopt met het leveren van losse hypotheeksoftware.

“In het AFM-rapport over hypotheekadviseurs staat dat alleen een los hypotheekadvies niet meer voldoende is en niet aan de eisen voldoet”, zegt Karin van Dijk van Infa. “Hypothecaire planning moet de standaard gaan worden. Dus hebben we besloten dat we ook geen losse hypotheeksoftware meer willen leveren als dat voor een goede advisering niet meer voldoende is.”
De AFM stelt in haar rapport dat marktvoorbeelden als Financiële Foto aansprekende voorbeelden zijn van de manier waarop zo’n goed advies kan worden bereikt. Omdat de applicatie AfinCenter voorziet in deze Financiële Foto en de basis biedt voor het integraal plan, biedt Infa AfinHyp nog geïntegreerd met AfinCenter aan. “Door een simpele koppeling te maken leveren we alleen nog hypotheeksoftware met planning”, zegt Van Dijk

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.