nieuws

Ierse verzekeringskliklijn: 543 meldingen binnen drie maanden

Archief

Bij de door het Ierse verbond van verzekeraars IIF in het leven geroepen telefonische kliklijn voor gevallen van verzekeringsfraude zijn in de eerste drie maanden na de ingebruikname 546 meldingen binnengekomen

In verreweg de meeste gevallen (62%) ging het om (vermeende) fraude met autoschadeclaims. Bij 23% van de meldingen betrof het personenschadeclaims, bij 8% brandschadeclaims en bij 7% overige fraudegevallen. Tweederde van de Ierse bellers van de kliklijn was man en eenderde vrouw. Zij gaven zowel familie, vrienden, buren, collega’s als (voormalige) werkgevers en werknemers aan. Verzekeraars zijn verheugd over de medewerking van de Ierse burgers en hopen hiermee het bedrag terug te dringen dat op jaarbasis met verzekeringsfraude is gemoeid. Voor 2003 wordt dit in Ierland geraamd op € 100 mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.