nieuws

Hypotheekshop gaat werken met uurtarief

Archief

De Hypotheekshop gaat vanaf volgend jaar een uurtarief in rekening brengen voor hypotheekadvies

Het bedrijf (200 vestigingen) wil daarmee onder meer transparant maken wat een klant kwijt is aan advies. Directeur Ron Bavelaar: “Wij gaan de provisie teruggeven aan de klant, minus de kosten voor het advies.” Volgens Bavelaar is een adviseur met een gedegen advies 24 uur bezig en bedragen de kosten ongeveer € 120 per uur. De Vereniging Eigen Huis reageert positief, maar voorziet dat de Hypotheekshop een marketingtruc uithaalt. “De kans bestaat dat ze stiekem toch een deel van de provisie achterhouden. Het provisiesysteem zit namelijk diep in de genen van de branche,” zegt woordvoerder Hans de la Porte. De Hypotheker zegt voorlopig niet aan een uurtarief te beginnen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.