nieuws

Hypotheekproductie eenderde hoger in mei

Archief

De hypotheekproductie is in mei een stuk hoger uitgevallen dan een jaar eerder. Leverde april al een 20% hoger bedrag aan woninghypotheken op, in mei groeit de productie met bijna 33% tot € 9,5 (7,1) mld. Afgezet tegen april stijgt de omzet 4%. Het aantal ingeschreven hypotheken bedraagt in mei 48.022 (+23%). De hypotheekbanken en bouwfondsen zetten voor dik € 1,7 mld aan hypotheken af, ruim 50% meer dan in mei 2004, maar een fractie minder dan in april. De buitenlandse geldverstrekkers vergroten de omzet vergeleken met april het meest: +16% tot € 0,51 mld.

 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.