nieuws

Hypotheekproductie Bouwfonds groeit 16%

Archief

Bouwfonds Hypotheken (ABN Amro) heeft vorig jaar voor e 2,9 (2,5) mld aan woninghypotheken verstrekt; een stijging van 16% ten opzichte van 2000, toen de productie met meer dan 50% inzakte.

Tegenover de productie stonden aflossingen ten bedrage van e 1,6 mld. De totale hypotheekportefeuille groeide met e 1,8 mld tot e 15,2 (13,4) mld. Het aandeel gegarandeerde hypotheken bedraagt 17,5%.
Een klein aantal van de hypotheken wordt rechtstreeks aan de klanten verkocht. Hieruit vloeiden vorig jaar voor e 7,6 (7,5) mln aan provisie-inkomsten voort in verband met bemiddeling in verzekeringen.
De totale nettowinst van Bouwfonds, inclusief de ontwikkelingsactiviteiten, bedroeg e 106,5 (92,2) mln, een stijging van 15,6%. Het bedrijfsonderdeel Financiering (hypotheken en vastgoedfinanciering) boekte een brutoresultaat van e 86,5 (65,6) mln.
Bouwfonds zegt in woninghypotheken een marktaandeel te hebben van ongeveer 5%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.