nieuws

Hypotheekportefeuille Van der Hoop naar NIBCapital

Archief

Investeringsmaatschappij NIBCapital heeft onlangs het grootste deel van de hypotheekportefeuille van de effectenbank Van der Hoop Bankiers (Rotterdam) overgenomen.

De verkoop van in totaal circa € 150 mln aan hypothecaire (woning)kredieten is volgens de bank ingegeven door de sterke groei in het afgelopen jaar. De hypotheekportefeuille van de bank werd toen meer dan verdubbeld tot ruim € 172 (72) mln. Ook voor dit jaar verwacht de bank een toenemende groei in hypotheken. NIBCapital nam eerder dit jaar – via dochteronderneming Amstelstate Hypotheken – de hypotheekportefeuille (€ 59 mln) van Zwitserleven over, waarmee een samenwerking bestaat. Verder werkt de investeringsmaatschappij samen met AXA, hypotheekverstrekker Hypotrust en de inkoopcombinaties Financium en Welke. In diverse financiële instellingen heeft NIBCapital voorts een minderheidsdeelneming.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.