nieuws

Hypotheekportefeuille Bouwfonds groeit 13,6%

Archief

Het bedrag aan beheerde woninghypotheken is bij Bouwfonds in het eerste halfjaar van 2001 met 13,6% gestegen. Ondanks een slechter bedrijfsresultaat wist de ABN Amro-dochter toch een hogere nettowinst te boeken.

De hypotheekportefeuille groeide in de eerste zes maanden van dit jaar van ( 29,1 tot ( 33,1 mld (1 juli 2000: ( 30,2 mld). Bouwfonds wil geen halfjaarcijfers geven over de hypotheekproductie. Vorig jaar zakte de productie naar ( 5,5 mld (1999: ( 8,4 mld), een daling van bijna 35%.
Het bedrijfsresultaat (inclusief ontwikkelings- en asset-management- activiteiten) is met ( 151,8 (179,4) mln 15,4% lager dan in de eerste helft van vorig jaar. Desondanks is de nettowinst met meer dan 20% gestegen tot ( 109,7 (90,1) mln. “Dit is in hoofdzaak het gevolg van een lagere belastingdruk en het ontbreken van de incidentele last die vorig jaar de nettowinst negatief beïnvloedde”, aldus Bouwfonds.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.