nieuws

Hypotheekplaza wordt volledig online bemiddelingsbedrijf

Archief

Vanaf begin januari kunnen consumenten voor het sluiten van een hypotheek terecht op de site www.hypotheekplaza.nl, die als online intermediair gaat fungeren.

Initiatiefnemer en aandeelhouder The Future Group typeert Hypotheekplaza als een “af- en oversluitportaal, een webgebaseerde applicatie die als halffabrikaat door hypotheekverstrekkers kan worden ingezet”. Klanten worden via driedimensionale animatie geadviseerd en kunnen kiezen uit minimaal dertig geldgevers.
Het volledige adviestraject vindt via internet plaats. “U kijkt naar video’s waaraan u wordt uitgelegd hoe een en ander werkt, welke hypotheken er zijn en welke mogelijkheden u heeft”, leest de bezoeker van Hypotheekplaza.nl. “U bepaalt zelf voor welke hypotheekgever u kiest, daarmee bepaalt u dus ook zelf hoeveel voordeel u krijgt. Dat noemen wij ‘onafhankelijkheid en transparantie’. Wij bieden u ook de hypotheekgerelateerde verzekeringen met hetzelfde voordeel.”
Verder wordt er met een retourprovisieformule gewerkt. “We kunnen de consument een voorstel doen dat nog niet eerder in Nederland is gepresenteerd”, belooft The Future Group. Aan de leiding van het bedrijf staan Pascal de Koning (voorheen werkzaam voor ABN Amro), Heino Bouman (voorheen commercieel directeur en aandeelhouder bij Van Bruggen Adviesgroep) en Bart Timmer. De AFM heeft Hypotheekplaza vergunningen verleend voor het bemiddelen in schade- en levensverzekeringen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.