nieuws

Hypotheekketens vergroten marktaandeel, omzet daalt

Archief

De adviesketens Huis & Hypotheek en De Hypothekers Associatie hebben in 2000 de omzet zien teruglopen. Omdat de daling marktbreed groter was, hebben beide hun marktaandeel licht vergroot.

De omzet van De Hypothekers Associatie is vorig jaar met 12% gedaald tot ruim f 6 mld. Die daling houdt gelijke tred met de landelijke cijfers, die eveneens een omzetdaling van 12% laten zien. Het gemiddelde hypotheekbedrag steeg met 15% naar f 269.115 (234.440). In totaal werden vorig jaar 23.500 (29.000) hypotheken gesloten. Landelijk werden volgens CBS-cijfers 509.535 hypotheken gesloten. Hiermee heeft De Hypotheker een marktaandeel van 4,4%.
Ook franchiseketen Huis & Hypotheek heeft in 2000 een lagere omzet geboekt: van f 3,6 mld naar f 3,2 mld, een daling van 11%. Er werden 13.500 nieuwe hypotheken ingeschreven, 13% minder dan in 1999. Doordat landelijk 23% minder hypotheken werden verkocht, kan Huis & Hypotheek wel een toename van het marktaandeel melden tot 2,6 (2,3)%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.