nieuws

Huisdierenverzekeraar Animas telt 20.000 verzekeringen

Archief

De onderlinge huisdierenverzekeraar Animas heeft in de afgelopen twee jaar zijn polisbestand verdubbeld. Volgens oprichter-directeur Hans Rosink telt Animas nu circa 20.000 lopende polissen tegen 10.000 medio 1997.

Animas heeft onlangs van de Verzekeringskamer een vrijstellingsverklaring ontvangen als bedoeld in artikel 3 van het Besluit vrijgestelde onderlinge waarborgmaatschappijen 1994 (v.o.w. 3).
Animas had een verklaring conform artikel 2 van dit besluit (v.o.w. 2), maar deze kent een limiet van 3.000 verzekerden resp. f 1 mln premie-inkomen.
Bij artikel 3 is sprake van een onbeperkt aantal deelnemers, maar geldt wel een bovengrens van f 3,62 mln premie-inkomen. Het toezicht is vergelijkbaar met dat van de maatschappijen die een WTV-vergunning hebben, met dien verstande dat de solvabiliteitseisen lager liggen en er geen toetsing van bestuurders plaatsvindt.
Overigens heeft de procedure om van v.o.w. 2 naar v.o.w. 3 te komen ongeveer twee jaar geduurd, hetgeen Rosink als zeer traag heeft ervaren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.