nieuws

Houder beleggingspolis vindt laag rendement erger dan hoge kosten

Archief

Volgens onderzoeksbureau AnnaLise SVP zitten de tegenvallende rendementen van beleggingspolissen de klant veel meer dwars dan de hoge kosten.

Het bureau heeft gekeken naar de wijze waarop op internet door media en internetgebruikers aandacht is besteed aan de zogeheten woekerpolisaffaire. “In totaal worden op internetforums tien bedrijven in verband gebracht met de affaire”, constateert AnnaLise SVP. “De aandacht gaat vooral uit naar Rabobank, Fortis en Aegon.” Niet verwonderlijk is dat die aandacht overwegend negatief van aard is. “De aandacht heeft vooral betrekking op het tegenvallende rendement en de inadequate reactie van aanbieders op klachten.”
Wel blijken vooral Rabobank en Fortis positief te worden beoordeeld op de manier waarop zij met klachten zijn omgegaan.
Het hoogtepunt van de onrust over beleggingspolissen is volgens het onderzoeksbureau achter de rug: dat lag in de maanden mei en juni. “Vanaf augustus neemt de aandacht gestaag af.” Het onderzoek is verricht in de periode van januari tot oktober van dit jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.