nieuws

Hoogervorst op werkbezoek bij Achmea Zorg

Archief

Minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) heeft eind vorige maand een werkbezoek gebracht aan Achmea Zorg in Zwolle. De bewindsman sprak met medewerkers van de zorgverzekeraar over de voorbereidingen op het nieuwe basisstelsel. 

De invoering van de basisverzekering vanaf 1 januari 2006, als opvolger van het ziekenfonds en particuliere stelsel, is een omvangrijke operatie. Met zijn bezoek benadrukt Hoogervorst de noodzaak dat verzekeraars tijdig met de voorbereidingen op de nieuwe zorgverzekeringswet beginnen.  Achmea Zorg voert tot op de dag nauwkeurig een introductieplan uit, dat begint met een informatieronde voor alle drieduizend medewerkers. In negentien sessies geeft directievoorzitter Gaston Sporre een toelichting op zijn plannen. Achmea Zorg steekt veel tijd en energie in de opleiding van de medewerkers, zodat zij klanten goed en vlot kunnen informeren en alle mogelijke vragen kunnen beantwoorden. Volgens Sporre mogen verzekerden niet tegen een muur van telefonische onbereikbaarheid aanlopen. Op 16 december van dit jaar moet iedereen een aanbod van zijn zorgverzekeraar op de deurmat hebben liggen, meent Sporre.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.