nieuws

Hooge Huys: spaarhypotheek met ‘open-eindconstructie’

Archief

Hooge Huys heeft begin dit jaar een zogenaamde ‘open- eindconstructie’ toegevoegd aan zijn spaarhypotheek Hypotheek Spaarplan.

Het Hypotheek Spaarplan is een standaard spaarhypotheek die nauwelijks flexibiliteit kent, zeker in vergelijking met de beleggingshypotheek.
Om aan de wensen tot meer flexibiliteit tegemoet te komen, heeft Hooge Huys de mogelijkheid van een ‘open-eindconstructie’ gecreëerd. Dit houdt in dat op het moment dat de hypotheeksom bij elkaar is gespaard, de lening en de meeverbonden levenpolis kostenloos kunnen worden omgezet in een participatiehypotheek.
Het voordeel daarvan is dat de spaarverzekering tegen een hoog belastingvrij rendement kan doorgroeien en de hypotheekrente aftrekbaar blijft, aldus Hooge Huys.
De verzekeraar heeft tevens zijn spaarhypotheek met de naam Hypotheek Optimaal Plan uit de markt genomen. Dit product was vrijwel identiek aan het Hypotheek Spaarplan, zij het tegen een rente-opslag van 0,1%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.