nieuws

Hond en kat doen het goed bij Proteq

Archief

Proteq, die een paar maanden geleden startte met verzekeringen voor hond en kat, heeft inmiddels 1.600 polissen gesloten.

In december vorig jaar startte Proteq (SNS Reaal) met de Dier & Zorg-polis, een ongevallen- en ziektekostenpolis voor hond en kat, die ook uitsluitend als ongevallendekking kan worden gesloten. “Het product loopt uitstekend”, zegt afdelingshoofd Marcel Knol. “Er zijn zo’n 1.600 polissen gesloten. Ongeveer 85% van de polissen betreft de ongevallen- en ziektekosten-versie. In vrijwel alle gevallen is niet gekozen voor de 1-jarige, maar voor de 5-jarige looptijd.”
Om de doelgroep te bereiken heeft Proteq adresbestanden gekocht. De eigen verzekerden zijn via het Proteq-verzekerdenblad op de hoogte gesteld. De ‘doelgroep’ is groot: er zijn ongeveer 2,9 miljoen honden en 3,4 miljoen katten in ons land.
Fraude
Proteq heeft uitsluitend concurrentie van gespecialiseerde verzekeraars. Zo’n twintig jaar geleden gaven namelijk multibranche-verzekeraars, zoals Ohra, de brui aan de huisdierenverzekering, omdat die niet lucratief genoeg zou zijn. Een probleem was destijds, dat niet te controleren viel of het zieke dier inderdaad het voor ziektekosten verzekerde dier was. Paspoorten met foto’s en tatoeages boden onvoldoende garantie. De techniek staat niet stil. Tegenwoordig wordt (onder meer in asiels) bij vele honden en katten een chip in het lijf ingebracht. Proteq stelt dat als voorwaarde. “De eerste keer dat het dier in verband met een claim bij de dierenarts komt, brengt deze, voor rekening van Proteq, een chip in”, zegt Knol. Vrijwel alle dierenartsen beschikken over een reader om het nummer op de chip te kunnen achterhalen.
Ook een pasfoto bood onvoldoende garantie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.