nieuws

Hogere winst Neerlandia dankzij kostenbesparing

Archief

Primair door kostenbesparing heeft Neerlandia, schadedochter van Onderlinge ‘s-Gravenhage, vorig jaar de nettowinst met 40% kunnen verbeteren.

De bedrijfskosten van Neerlandia daalden naar e 3,9 (4,4) mln, door besparing op de kosten van personeel en automatisering. De acquisitiekosten bleven vrijwel gelijk: e 1,9 (1,8) mln.
De brutopremie-omzet van Neerlandia, die hoofdzakelijk actief is in de markt voor gezinsverzekeringen, nam licht toe tot e 8,8 (8,6) mln, waarvan voor eigen rekening e 7,3 (7,3) mln. Deze groei werd gerealiseerd in vooral bromfiets- en reisverzekeringen. De schadelast eigen rekening steeg naar e 3,5 (3,2) mln, onder meer door een ongunstig schadeverloop in de branches Motorrijtuigen en Brand.
Het technisch resultaat van de maatschappij kwam in 2001 uit op bijna e 0,4 (0) mln. De nettowinst groeide naar bijna e 0,7 (0,2) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.