nieuws

Hoge koopsomproductie Legal & General

Archief

Legal & General heeft in het tweede kwartaal de productie van individuele levensverzekeringen met 30% verhoogd tot € 51,7 mln. Motor voor de groei was het Particulier Pensioen Plan, het product voor vrijkomend lijfrentekapitaal. De koopsomproductie van Legal & General schoot in het tweede kwartaal met 35% omhoog naar € 47,5 (35,2) mln. Na een half jaar is de koopsomproductie 19% hoger dan in 2004: € 113,7 (95,3) mln.

Over de eerste zes maanden maakt Legal & General tevens melding van een stijging van de omzet uit nieuw gesloten polissen tegen periodieke premiebetaling. De omzet was 3% hoger op € 9,2 (8,9) mln. “Opnieuw was de overlijdensrisicoverzekering voor consumenten met hogere inkomens (Legal Lifestyle) in belangrijke mate verantwoordelijk voor de groei”, zegt de maatschappij. Zij vergeet hieraan toe te voegen dat het tweede kwartaal aanzienlijk minder succesvol verliep dan het eerste kwartaal, toen nog een productiegroei van 14% werd gemeld. De maanden april, mei en juni leverden € 4,2 (4,5) mln nieuwe premie op, een daling met 7%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.