nieuws

‘Hoe lang pikt consument hoge verzekeringswinst nog’

Archief

In het verslag over boekjaar 1999 heeft ’s lands oudste levensverzekeraar, de Onderlinge van 1719, stevige kritiek geuit op de hoge winsten van verzekeraars.

“Met verbijstering nemen wij kennis van immer stijgende winstcijfers”, zo schrijft de directie van de Onderlinge van 1719. “We vragen ons af hoe lang de consument zich hier nog bij neerlegt. Wij prijzen ons gelukkig met de structuur van de Onderlinge, waarbij resultaten geheel ten goede komen aan onze leden.”
Opmerkelijk is vervolgens dat de Haarlemse maatschappij zelf een stijging van de nettowinst van 66% moet rapporteren, tot f 239.000. Het aantal verzekerden van de Onderlinge van 1719 steeg met ruim honderd tot 8.717. Het premie-inkomen steeg tot f 580.000 (497.000), waarvan f 487.000 (364.000) voor eigen rekening. Het eigen vermogen bedraagt f 4,45 mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.