nieuws

Herverzekeraars verwachten meer aanvragen

Archief

De bijeenkomst van s werelds grootste herverzekeraars in Baden-Baden staat in het teken van het heftige orkaanseizoen

De branchevertegenwoordigers onderhandelen met hun klanten over de premies voor de schade- en ongevallenverzekering in het komende jaar. Tegenwoordig is de retrocessiecapaciteit zeer belangrijk voor de herverzekeringsmarkt, omdat deze capaciteit erg beperkt is. De wereldwijde premieomzet wordt in dollars geschat op een gering miljardenbedrag. Vanwege de hoge schades dit jaar, verwachten experts dat de herverzekeraars nieuw kapitaal moeten inzetten. Het succes dat ze hiermee hebben, bepaalt in welke mate de prijzen voor rampendekkingen worden verhoogd. Dit geldt vooral voor de herverzekering van rampenschades alsmede voor grotere beleggingen en gebouwen. De Duitse herverzekeringsmakelaar Aon Rück verwacht een grotere vraag naar herverzekeringen, aangezien veel klanten streven naar een betere dekking van extreme schades.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.