nieuws

Herstel AXA Schade zet door

Archief

De operationele resultaten van AXA Nederland zijn in het eerste halfjaar sterk gestegen, zo meldt de maatschappij in navolging van de halfjaarcijfers van het Franse moederconcern. “Het herstel van het schadebedrijf zet door”, met bijzondere vermelding voor de branches Brand en AOV. “De winstgevendheid van het levenbedrijf verbetert verder door kostenbeheersing en hogere marges op de aan verzekeringen gebonden beleggingsfondsen”, zo meldt AXA.

De omzet daalde tot € 480 (585) mln, onder meer door de verkoop van de ziektekostenportefeuille aan Avéro Achmea. De nieuwe levenproductie liep met 11% terug door dalingen bij hypotheken en pensioenen. Aan de schadekant zorgden ziekteverzuim- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen juist voor meer omzet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.