nieuws

Helft van Duitsers hecht aan verzekeringsvergelijkingen

Archief

Vergelijkingen van verzekeringen zijn belangrijk voor consumenten, blijkt uit een onderzoek van de Duitse verzekeraar Continentale in samenwerking met TNS Infratest onder 1

244 mensen van 25 jaar en ouder. Het wordt duidelijk dat verzekeringsvergelijkingen bij de keuze voor een zorgverzekering voor 45% van de ondervraagden van grote betekenis zijn. Daarentegen hecht 49% van de ondervraagden geringe betekenis aan vergelijkingen. De reden hiervoor kan liggen in de objectiviteit van de vergelijkingen. Van de respondenten denkt 41% dat de vergelijkingen objectief zijn, tegenover 50% die het tegendeel verwacht. Voor 47% is het intermediair beslissend bij de keuze voor een zorgverzekering; voor 46% niet. Voor ruim de helft van de mensen die waarde hechten aan de vergelijkingen, is het advies van het intermediair doorslaggevend. Volgens Continentale zijn verzekeringsvergelijkingen belangrijk voor informatieverschaffing, maar niet voor het maken van de keuze, aangezien advies nog een grote rol speelt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.