nieuws

HDN: 14 aanbieders en 1.200 tussenpersonen

Archief

Stad Rotterdam en NMS, onderdeel van ING, krijgen aansluiting op het Hypotheek Data Netwerk (HDN). Het contract is onlangs getekend.

Het HDN maakt een snelle (electronische) verwerking van hypotheekaanvragen en offertes mogelijk. Het aantal berichten dat door aanbieders en intermediair wordt verstuurd, is inmiddels gestegen tot circa 6.000 per maand.
Met de toetreding van Stad Rotterdam en NMS is het aantal aanbieders gestegen tot 14. Van dit aantal werken ABP Hypotheken, Bouwfonds Hypotheken, Hooge Huys, Hypotrust, NOG, Postbank, en PVF Hypotheken volledig electronisch met tussenpersonen. ING Bank, NN Hypotheken, Westland/Utrecht, Woonfonds Hypotheken en Zwolsche Algemeene zullen op korte termijn volgen.
Het aantal aangesloten tussenpersonen, van wie veelal gespecialiseerde bemiddelaars aangesloten bij ketens als NVM Hypotheekshop, De Hypotheker, HypotheekVisie en Hypotrust, is inmiddels sterk gestegen en ligt rond de 1.200.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.