nieuws

HDI verhoogt premies motorvoertuigen

Archief

HDI Verzekeringen gaat de wa- en cascopremies voor de verzekering van bestelauto’s en touringcars fors verhogen

 De premieverhogingen gaan per 1 januari 2005 in en bedragen 5% voor zowel de wa- als de cascodekking van beide motorrijtuigenverzekeringen.   Volgens HDI is de premieaanpassing noodzakeljk in verband met “significante verschillen in resultaat bij diverse soorten verzekerde objecten”. De premie voor verzekering van personenauto’s, motoren, minibussen vrachtwagens al dan niet met opleggers of aanhangers worden niet verhoogd. Voor het komend jaar houdt HDI wel rekening met oplopende kosten van het Waarborgfonds Motorverkeer en stijging van de schadelast door hogere buitengerechtelijke kosten, administratiekosten en kosten van schadeherstel en herverzekering. “Ook baart het oplopende aantal autodiefstallen ons zrog”, aldus de maatschappij in een toelichting aan het intermediair. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.