nieuws

‘Hannover blijft in Nederland actief’

Archief

Hannover International blijft actief in Nederland. Dit zegt het Duitse moederbedrijf HDI op het bericht dat Hannover International haar Belgische activiteiten gaat stopzetten.

“Nederland wordt een soort moeder van ons vertegenwoordigingskantoor in Antwerpen”, zo laat Andreas Ahrenbeck weten, de woordvoerder van HDI (Haftpflichtverband der Deutschen Industrie). “In België accepteren we geen nieuwe verzekeringen meer en handelen we alleen de bestaande portefeuille nog af.”
In België acteerde Hannover met industriële verzekeringen (Transport en Brand) en autoverzekeringen. Sinds 1995 waren die activiteiten verlieslatend. In 1999, het laatste jaar waarover cijfers bekend zijn, bedroeg de premieomzet f 100 mln en het resultaat f -14 mln, zo meldt De Financieel-Economische Tijd.
In ons land is Hannover in vrijwel dezelfde branches actief. In 1999 leverde dat f 205 mln premie op en f 1,7 mln winst. De brancheresultaten Transport en Brand waren evenwel f -4,1 mln respectievelijk f -0,6 mln. Over de cijfers over boekjaar 2000 doet Hannover-directeur Gerd Mattke geen mededelingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.