nieuws

GWK Bank in verkoop financiële producten

Archief

GWK Bank, onderdeel van Fortis, wijzigt de koers. De bank zegt zich onder meer te willen gaan toeleggen op de verkoop van financiële producten en diensten.

Door de komst van de euro verliest GWK Bank een groot deel van haar inkomsten uit het wisselen van vreemde valuta. Om de inkomstenderving te compenseren, wil de Fortis-dochter omzet genereren uit de verkoop van eenvoudige financiële producten en diensten op het gebied van sparen, lenen, verzekeren en beleggen. “Deze producten worden al of niet onder eigen label verkocht”, zegt financieel directeur Ad van der Waal. Ook wil GWK producten en diensten van derden in de sfeer van toerisme en telecommunicatie gaan distribueren.
Het beheer van spaargelden en zakelijke krediet wordt overgedragen aan de Generale Bank. De VSB Bank krijgt de portefeuille consumptief en hypothecair krediet. Naar de Direktbank gaan de overbruggingskredieten. De vijftig betrokken medewerkers verhuizen mee naar de drie zusterorganisaties. Na deze afslanking telt de GWK-organisatie nog zevenhonderd medewerkers. De operatie zal begin volgende maand zijn afgerond.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.