nieuws

Gutingia

Archief

Fortis neemt de Duitse levensverzekeraar Gutingia over. De in Göttingen gevestigde maatschappij was in 2005 goed voor _ 12 mln premieomzet. Bij het 13 jaar oude bedrijf werken 31 mensen.

Direct lijfrente
Fortis ASR en Aegon hebben begin deze maand de tarieven voor de direct ingaande lijfrente verbeterd. In augustus en september deed Fortis ASR dat ook al. De maatschappij zegt “concurrerende offertes” te bieden. Aegon zegt de tarieven “sterk” te hebben verbeterd.
SPO-klas
De Stichting Pensioen Opleidingen (SPO) heeft een ‘masterclass’ over de Pensioenwet ontwikkeld. Begin december start de cursus, met als docenten Emilie Schols, Henriëtte de Lange (partner Schols & De Lange), Ron Hersmis (actuaris) en Karin Bitter (Interpolis). Meer informatie staat op www.spo.nl.
PGGM
Pensioenfonds PGGM indexeert de pensioenrechten per 1 januari 2007 volledig (met 1,86%). Dit kan, omdat de dekkingsgraad boven de 130% is. De pensioenpremie blijft gelijk op 22,5% van het salaris minus franchise.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.