nieuws

Grootscheeps onderzoek naar prestaties levensverzekeraars

Archief

Managementadviesbureau Van der Geer & Van Hasenbroek in Capelle aan den IJssel is deze maand begonnen met een enquête onder tussenpersonen naar de prestaties van ‘hun’ levensverzekeraars. Het is de derde keer dat het bureau deze enquête houdt.

Tien intermediairmaatschappijen nemen deel en ruim 5.000 assurantiekantoren, namelijk 500 per maatschappij. Oogmerk van de deelnemende maatschappijen, de opdrachtgevers, is: een goed inzicht te krijgen in de kwaliteit van hun dienstverlening en in hun concurrentiepositie. De deelnemende verzekeraars zijn de levenmaatschappijen Amev, Amersfoortse, Avéro, Delta Lloyd, Generali, Hooge Huys, Nationale-Nederlanden, Royal Nederland, Zwitserleven en Zwolsche Algemeene.
Met het oog op het onderzoek leveren de maatschappijen aan het bureau het bestand aan tussenpersonen met wie zij frequent zaken doen.
Uit het bestand van elke maatschappij worden 500 tussenpersonen (a-select) benaderd met een zelfde vragenformulier. Zij moeten vragen over die maatschappij beantwoorden en de maatschappij tevens vergelijken met een andere maatschappij naar keuze waarmee zij veel zaken doen.
Naast deze schriftelijke enquête worden per maatschappij 15 gesprekken gevoerd met tussenpersonen.
In december vindt de rapportage van het onderzoek plaats. De deelnemende maatschappijen verzorgen de rapportage aan ‘hun’ tussenpersonen die bij het onderzoek betrokken waren. De geënquêteerden blijven anoniem, aldus Van der Geer & Van Hasenbroek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.