nieuws

Groot verlies bij Geové; topman Kegel vertrekt

Archief

Zorgverzekeraar Geové heeft over 1999 een verlies geleden van f 25 mln. Omdat fusiepartner RZG een positief saldo van meer dan f 30 mln verwacht, komt het concern nog op een kleine winst uit.

Het toegenomen verlies van Geové (over 1998 was er een tekort van f 5 mln) leidt niet alleen tot het vertrek van ‘mister Geové’ Henk Kegel, want ook financieel directeur René Sipkema zal op korte termijn het bedrijf verlaten.
Volgens bestuursvoorzitter Henk Schildkamp van de Geové RZG Zorggroep zijn er twee hoofdoorzaken voor de verliezen aan te geven. “Ten eerste is er sprake van een tegenvallende premie-schadeverhouding bij een aantal collectieve contracten. Ten tweede is Geové de afgelopen jaren dermate snel gegroeid dat de beheerskosten fors zijn toegenomen en het beheer op zichzelf onder druk is komen te staan”.
Kegel, die vice-voorzitter van de raad van bestuur van het concern is, zou volgend jaar gebruik gaan maken van de vut-regeling. Vanwege de slechte resultaten bij Geové stapt hij dus een jaar eerder op. Kegel heeft de afgelopen zeventien jaar leiding gegeven aan de Velpse verzekeraar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.