nieuws

Groeiende bijdrage verzekeringsbedrijf Nederland in hogere winst

Archief

ING Groep

De stijging van de resultaten van het verzekeringsbedrijf van de ING Groep over de eerste drie kwartalen van dit jaar is vooral te danken aan het levensverzekeringsbedrijf, mede dankzij de winstgroei in Nederland, en aan de Nederlandse schadebedrijven, meldt het concern.
De ING Groep rapporteerde over genoemde periode een winst vóór belasting van f 2.354 (v.j. 1.916) mln.
Schadeverzekering
In schadeverzekeringen in Nederland nam het premie-inkomen met 7,7% toe, vooral door de sterke groei bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
In Nederland heeft het herstel van de winstgevendheid in het schadebedrijf zich voortgezet, aldus het concern. Alle branches, behalve variaverzekering, hebben aan deze verbetering bijgedragen. Bij motorrijtuigen blijft het resultaat nog duidelijk negatief.
Levensverzekering
In levensverzekeringen in ons land nam het bedrag aan koopsommen af en groeide het inkomen in de vorm van periodieke premies.
Tot de stijging van winst in het levensverzekeringsbedrijf droegen vooral de resultaten bij van de levenbedrijven in Nederland, Amerika en Japan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.