nieuws

Groeicijfers Nuva

Archief

Natura-uitvaartverzekeraar Nuva heeft vorig jaar louter groeicijfers geboekt.

Het aantal verzekerden steeg met 2,2% tot 291.959 (285.492). Zij bezitten gezamenlijk 475.000 verzekeringspolissen. Het daaruit afkomstige premie-inkomen steeg vorig jaar met liefst 19% tot f 29,4 (24,7) mln, waarvan f 1,4 mln aan koopsommen.
Nuva verhoogde de voorziening verzekeringsverplichtingen tot f 164 (154) mln. Het Meppelse bedrijf hanteert daarbij een zeer lage rekenrente van 2,5%. Kijkend naar de belastingclaim voor Dela lijkt ook Nuva te kunnen rekenen op een naheffing voor vennootschapsbelasting.
Uitvaartbedrijf Nuva verzorgde vorig jaar 7.532 (7.257) uitvaarten. De omzet van de uitvaartgroep bedroeg f 57,5 (52,6) mln. Met alle activiteiten bereikte Nuva een nettowinst van f 2,2 (2,0) mln. Basis daarvoor is onder meer het technische verzekeringsresultaat van f 1,7 (1,5) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.