nieuws

Groei deelnemers AXA-fondsen 72%

Archief

De beursgenoteerde beleggingsfondsen van AXA Leven hebben een recordjaar achter de rug. Het totaal aantal aandelen verdubbelde, terwijl het aantal deelnemers met 72% steeg.

Het belegd vermogen bedroeg eind vorig jaar f 475,1 (173,8) mln. Een groei van f 301,3 mln dus. Exclusief koerswinsten groeide het belegd vermogen van de zeven AXA-fondsen met f 248,7 mln. Het aantal deelnemers steeg met 11.000 (+72%) naar ruim 19.000.
Het best renderende fonds was AXA Aandelen Nederland met een rendement van 45,1%. Het meest populaire fonds AXA Actief Beheer (Nederlandse aandelen, obligaties en liquiditeiten) behaalde een rendement van 23,9%. De waardestijging van dit fonds over de laatste vijf jaar komt daarmee op ruim 110%.
De overige fondsen noteerden de volgende resultaten: Portfolio Nederland 16,8%, Obligaties Nederland 6,8%, Aandelen Internationaal 21,7%, Gulden Rentefonds 1,2% en Kapitaalmarkt Rentefonds 4,4%.
Generali
De vijf aan beleggingsverzekeringen gekoppelde fondsen van Generali rendeerden in 1996 ook goed. Uitschieter was het AandelenFonds, met een rendement van 50,2%. Meer dan de helft van de Generali-verzekerden hebben hun premies in dit fonds belegd.
Het totale belegde vermogen van de Generali-fondsen beliep eind vorig jaar f 18,2 mln (eind 1995: f 8,8 mln). De rendementen van de vier andere Generali-fondsen: CombinatieFonds 26,5%, ObligatieFonds 7,6%, GarantieFonds 7,4% en DepositoFonds 9,4%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.