nieuws

Groei blijft erin bij Legal & General

Archief

Legal & General heeft de nieuwe productie in het derde kwartaal met 43% weten te vergroten ten opzichte van dezelfde drie maanden vorig jaar.

De productie (koopsom en periodiek) bedroeg in het derde kwartaal ( 56,0 (39,2) mln. Een zeer substantiële groei, zeker gezien de daling die spreekt uit de cijfers van het CBS. Volgens directeur Arno Dolders is het marktaandeel van Legal & General in de nieuwe productie van individuele levensverzekeringen dan ook flink gestegen. “We nemen altijd het gemiddelde over de laatste twaalf maanden en in januari zaten we op 1,01%. Momenteel is dat 1,83%.”
De koopsomproductie is de motor achter het succes van Legal & General. In het derde kwartaal werd een plus behaald van 47%: ( 48,7 (33,2) mln. In de kwartalen één en twee bedroegen de groeipercentages voor koopsommen respectievelijk 323% tot ( 168,3 mln en 57% tot ( 58,4 mln.
De productie van premiebetalende polissen is in het derde kwartaal met 22% gestegen tot ( 7,3 (6,0) mln. In de eerste twee kwartalen was dat: +74% tot ( 7,3 mln en +6% tot ( 6,9 mln. Vooral Legal Lifestyle, het gunstige overlijdenstarief voor hogere inkomens, is in trek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.