nieuws

Groei bedrijfsresultaat NBVA-kantoren neemt af

Archief

De groei van het bedrijfsresultaat van NBVA-kantoren is vorig jaar afgenomen. Dit blijkt uit de traditionele eindejaarsenquête van de brancheorganisatie onder 271 van de ruim negenhonderd aangesloten assurantiekantoren.

Het bedrijfsresultaat van de bijna driehonderd geënquêteerde kantoren – de hoogste respons ooit – steeg vorig jaar met gemiddeld 7,2%, beduidend minder dan in 2003 (+9,1%) en 2002 (+8,6%).  De gemiddelde groei van het totale provisie-inkomen beliep 9,2% (2003: +10,9%), waarvan in schadeverzekeringen 8,3% (+10,4%), in levensverzekeringen 3,6% (+1,5%) en in hypotheken 6,9% (+11,9%). Bij 33%, respectievelijk 22% van de kantoren was sprake van een daling in levensverzekeringen, respectievelijk hypotheken. De bedrijfskosten van de geënquêteerde NBVA-kantoren namen vorig jaar toe met 4,5% (+6,7%). 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.