nieuws

Grens pensioenfonds en verzekeraar later vastgesteld

Archief

De grens tussen pensioenfondsen en verzekeraars wordt voorlopig nog niet wettelijk vastgelegd.

Staatssecretaris Frank de Grave heeft de overkoepelende organisaties van pensioenuitvoerders tot 1 augustus de tijd gegeven om zelf met voorstellen over hun onderlinge taakafbakening te komen. Op basis van die voorstellen zal de politiek wetgeving over de taakafbakening opstellen.
De Grave heeft als voorwaarde gesteld dat pensioenfondsen tot die tijd geen nieuwe initiatieven nemen voor individuele producten. De Grave is van mening dat het kenmerk van pensioenfondsen collectiviteit en solidariteit is. Producten op basis van individuele premiestelling behoren wat hem betreft verzekeraars toe.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.