nieuws

Gratis hypotheekcheck

Archief

De herdruk van het boek ‘Geldverdienen met een eigen huis’ dat onlangs verscheen, is aangevuld met een hypotheekcheck. Lezers kunnen hun hypotheekadvies of lopende hypotheek gratis laten controleren.

De vele misstanden in de adviespraktijk maakten een aanvulling op de eerste druk (maart ’96) noodzakelijk, meldt de auteur Wim van der Kleijn. Bij nieuwbouwprojecten worden volgens hem gegadigden onder zware druk gedwongen gebruik te maken van de ‘projecthypotheek’. Verder brengen nieuwe hypotheekproducten, met name beleggingshypotheken, vaak onnodig grote risico’s met zich mee. Ten slotte worden consumenten vaak nodeloos verleid tot oversluiten van de hypotheek, zonder reële vergelijking van alle aspecten. De tussenpersonen hebben hier zeker baat bij: alle oversluiters samen hebben – sinds in het laatste kwartaal van ’93 de oversluitgolf begon – maar liefst f 1,5 miljard extra provisie binnengebracht.
De hypotheekcheck is een nieuwe extra service van de uitgever. Wie de vragenlijst opstuurt, krijgt een gratis beoordeling van zijn lopende hypotheek of van een hypotheekadvies. Aan de hand van essentiële punten als geldigheidsduur, geschiktheid voor financiële planning en mogelijkheden van polissplitsing wordt gekeken of het hypotheekadvies (of de hypotheek) inderdaad het beste bij de aanvrager past.
Geld verdienen met een eigen huis. f 47,50. Lioness Books, Rotterdam 1996. Tel: 010-425.25.64

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.