nieuws

Goudse: ‘Nieuw risicotarief hoort bij tien scherpste in de markt’

Archief

De Goudse heeft de overlijdensrisicopremies voor het eerst in vijf jaar verlaagd. Daarmee schaart de maatschappij zich naar eigen zeggen bij de goedkoopste tien aanbieders in deze markt.

De risicotarieven zijn tot maximaal 30% lager, terwijl de provisieregeling hetzelfde is gebleven. “Je ziet nu dat bij de vijf goedkoopste aanbieders allerlei verschillende provisieregelingen worden gehanteerd. De allergoedkoopste partijen rekenen nu zelfs een vast bedrag. Daarnaast hanteren een percentage tussen de 150% en 170% als provisie. Wij rekenen 185% van de eerstejaarspremie”, zegt marketingmanager Remco Coumou.
Met het nieuwe tarief staat De Goudse nu in de top 10 van aanbieders. “Voorheen stonden we bij productvergelijkingen op de 28e plaats. Afhankelijk van de situatie kunnen we zelfs een top 5-tarief bieden. Het was ook wel tijd voor een aanpassing: onze laatste tariefwijziging dateerde van 2002. We spelen nu in op de grotere vraag naar eenvoudige levenproducten.”
Komend jaar gaat De Goudse ook wijzigingen aanbrengen in het aanbod beleggingsverzekeringen. “Onze aandacht was alleen gericht op universal-life- en unit-linkedverzekeringen. Maar in die markt zie je dat mensen veel meer behoefte hebben gekregen aan garantieproducten.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.