nieuws

Goudse: accent op pensioen

Archief

In een serie ontbijtsessies heeft de Goudse voor 250 tussenpersonen een nieuwe pensioenproduct op universal-lifebasis gelanceerd.

Het FlexxPensioen is een variant op de al bestaande Flexx-lijn. Het pensioenproduct heeft echter een doorlopende kostenstructuur. De Goudse gaat uit van beloning op louter doorlopende provisiebasis, die kan variëren tussen 0% en 12%. Standaard geldt een doorlopende provisie van 8%. In overleg kan een tussenpersoon in aanmerking komen voor afsluitprovisie “maar dan wordt het voldoen aan de eis van evenredige pensioenopbouw wel een stuk lastiger”, erkent directielid Aris Neven.
Het intermediair kan met speciale reken- en offertesoftware werken, onder meer om met staffels te variëren en om een beleggingsverkenning te maken. Het overlijdensrisico kan op zowel kapitaal- als rentebasis verzekerd worden. Premies worden belegd in negen fondsen van ING Investment Management (ING is voor 20% aandeelhouder van De Goudse).
Volgens Neven heeft De Goudse “een langjarige ervaring” op het gebied van collectieve pensioenen. “Maar dan met ons traditionele product en ik erken op betrekkelijk kleine schaal. Maar pensioen is één van de poten onder ons nieuwe levenbedrijf. Als onze performance goed is, dan kunnen we ons goed onderscheiden met dit qua tarief en mogelijkheden concurrerende product.”
Bestuursvoorzitter Franswillem Briët vertelt tussenpersonen over de ‘administratieve ambities’ van De Goudse.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.