nieuws

Goed kwartaal voor lijfrentepolis

Archief

Het derde kwartaal van 2004 heeft voor een opleving gezorgd in de verkoop van lijfrenteverzekeringen, zowel uitgestelde als direct ingaande. De uitgestelde lijfrentepolissen brachten in het derde kwartaal € 407 mln premie op: 32% dan in dezelfde drie maanden van 2003. In de maand september was de stijging 25% groot tot € 109 mln. De direct ingaande lijfrenten plusten in september met 37% tot € 205 mln, waardoor de kwartaalomzet uitkwam op € 737 (557) mln (+32%).

De totale verkoop van individuele levensverzekeringen leverde volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (Verbond van Verzekeraars) in september € 464 mln premie op (+17%). Het aantal verkochte polissen daalde met 5% tot 83.900. Over het hele derde kwartaal komt de productie uit op € 1.614 mln premie (+20%) en 260.200 polissen (-6%).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.