nieuws

Goed kwartaal Legal & General

Archief

Levensverzekeraar Legal & General heeft de productie in het eerste kwartaal met ruim 10% verhoogd ten opzichte van de eerste drie maanden van 2004. De premiebetalende posten presteerden het best met een groei van 14% tot € 5,0 (4,4) mln. Vooral de overlijdensrisicoverzekering Legal Lifestyle werd veel verkocht. De koopsomproductie steeg met 10% tot € 66,2 (60,1) mln, vooral door toedoen van gouden handdrukken en expirerende lijfrentekapitalen in het Particulier Pensioen Plan. Legal & General claimt bij gouden-handdrukpolissen in beleggingseenheden een marktaandeel van 30%.

De dochtermaatschappij van de Britse verzekeringsreus denkt de Nederlandse levenmarkt dit jaar met 15% te gaan overtreffen. “Enerzijds doordat meer tussenpersonen met ons gaan samenwerken en anderzijds doordat de bestaande relaties meer zaken met ons doen”, aldus directeur Arno Dolders.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.