nieuws

Goed boekjaar Westland/Utrecht

Archief

De Amsterdamse hypotheekbank Westland/Utrecht heeft in 1995 een nog beter resultaat behaald dan het jaar daarvoor. Vorig jaar boekte Westland/Utrecht (onderdeel van de ING-Groep) een netto-resultaat van f 68,6 miljoen. Dat is 22% hoger dan in 1994, toen de netto-winst f 56 miljoen bedroeg.

De hypotheekbank sloot vorig jaar 4.800 nieuwe leningen af, goed voor een kredietomvang van f 2.024 mln. Het aandeel particuliere hypotheken hierin bedroeg f 979 mln. Toch lag de vraag naar woonhuishypotheken in de eerste helft van 1995 duidelijk onder die van 1994. De tweede helft van 1995 gaf echter een krachtig herstel te zien.
De totale kredietportefeuille van Westland/Utrecht groeide met 6,1% (f 648 mln) naar f 11.337 mln. Deze portefeuille is zo goed als gelijkwaardig verdeeld over de particuliere en de zakelijke leningen. De Amsterdamse hypotheekbank had eind 1995 in totaal 43.700 leningen uitstaan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.