nieuws

Glasverzekeraar in zee met Marsh Onderlinge Glasverzekering Samenwerking in Zutphen is een samenwerking

Archief

aangegaan met assurantiemakelaar Marsh. In het kader van deze alliantie is de glasportefeuille van Marsh overgesloten naar de onderlinge.

Door het oversluiten van de glasportefeuille door Marsh groeit de premieomzet van de gespecialiseerde glasverzekeraar Samenwerking dit jaar van e 5 mln naar rond e 7 mln, zegt directeur Theo Harkema desgevraagd. De Marsh-portfeuille draagt volgens hem voor circa e 1,5 mln premie bij. De ongeveer vijftig collectieve contracten van woningbouwcorporaties, scholen en gemeenten liepen voorheen bij direct-writer Centraal Beheer Achmea.
Glasverzekering Samenwerking heeft al een glasportefeuille van zo’n dertienduizend polissen, waaronder vierhonderd collectiviteiten van woningbouwcorporaties en Verenigingen van Eigenaren (VVE’s). Drieduizend polissen zijn van (mkb-)bedrijven en ruim negenduizend van particulieren.
Bij het sluiten van tweederde van de collectiviteiten heeft het intermediair een rol gespeeld. De onderlinge doet zaken met vierhonderd tussenpersonen, van wie een kwart op regelmatige basis. Tien kantoren hebben grote glasportefeuilles bij woningbouwcorporaties.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.