nieuws

Glasgarant na proeffase gestart

Archief

Glasgarant, het nieuwe label van Schadegarant voor de afwikkeling van glasschadeclaims, is van start gegaan met 364 aangesloten autoruitherstellers.

Naast aanmeldingen van niet-gebonden glasherstellers en bij Schadegarant aangesloten dealer- en schadeherstelbedrijven, heeft Glasgarant ook collectieve aanmeldingen gehonoreerd van Kwik-Fit, Glasgarage en Glassconnect. Rekening houdend met de aanmeldingen die nog in behandeling zijn en die binnenkort nog zullen binnenkomen, verwacht Glasgarant dat het netwerk op korte termijn uit zo’n vijfhonderd herstelbedrijven zal bestaan.
Aan de start ging een proefvooraf, waarin het Glasgarant Registratie Informatie Prijssysteem ‘Grip’ is getest door acht universele autoruitherstellers, Autotaalglas en Generali. Met deze webmodule kunnen schades worden aangemeld, calculaties gemaakt en facturen ingediend. Na de proef waren nog enkele kleine aanpassingen noodzakelijk alvorens de overige deelnemende verzekeraars konden worden aangesloten.
Aan Glasgarant nemen nagenoeg dezelfde verzekeraars deel als aan Schadegarant, met uitzondering van Fortis Corporate, NN en RVS. “Zij hebben ervoor gekozen om zelf hun glasschades te regelen”, aldus directeur Johan Schoonhoven. Het is de bedoeling dat het onlangs tot Schadegarant toegetreden Proteq zich op termijn ook aansluit bij Glasgarant.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.