nieuws

Gezinsrechtsbijstandpolis zwaar verliesgevend

Archief

Het aantal gezinnen met een rechtsbijstandverzekering is vorig jaar met 3% toegenomen tot ruim 1,4 miljoen. Maar erg rendabel is het product voor de verzekeraars niet: voor het vijfde achtereenvolgende jaar is de polis verliesgevend en voor de derde keer op rij wordt dat verlies in dubbele cijfers uitgedrukt. Volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek werd bij een premieomzet van € 225 (185) mln een verlies van 11% geleden, tegen -12% het jaar daarvoor en -17% in 2002. De bruto geleden schade bedroeg € 180 (147) mln. Per claim steeg het gemiddelde schadebedrag tot € 1.007 (946). Op veertien van de honderd polissen werd geclaimd.

Het resultaat op de 50.000 (45.000) bedrijfspolissen daalde vorig jaar met één procentpunt tot 7%. De bruto geleden schade steeg hier tot € 69 (63) mln. Een kwart van alle polissen leverde een claim op. Het gemiddelde schadebedrag per claim daalde tot € 1.274 (€1.287). De rechtsbijstanddekking op motorrijtuigenverzekering is daarentegen zeer lucratief, getuige het resultaat van 30% (38%).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.