nieuws

Gestuurde schadestroom neemt nog steeds toe

Archief

Het aantal autoschades dat rechtstreeks ondergebracht wordt bij geselecteerde schadeherstellers neemt nog steeds toe, constateert Athlon Groep. De gestuurde schadestroom omvat ruim 40% van het totale volume.

Athlon Groep is in de markt voor autoschadeherstel actief via dochterbedrijf Care Schadeservice, een keten van 31 bedrijven die goed is voor een omzet van f 80 (68) mln en werk biedt aan 535 medewerkers.
Het aantal autoschades en het gemiddelde schadebedrag stijgen volgens Athlon door een groeiend wagenpark, verhoogde verkeersintensiteit, technisch complexere auto’s en stijgende kosten voor onderdelen en arbeid.
Het totale volume aan materiële schade daalde vorig jaar licht tot f 2,2 mld. Hiervan wordt ruim 40% ‘gestuurd’ door verzekeraars, leasemaatschappijen en wagenparkeigenaren naar een groep van geselecteerde schadeherstellers. “Een concentratietendens begint zich af te tekenen. De kleine aanbieders zullen verdwijnen, de sterke aanbieders zullen groter worden”, aldus Athlon Groep, die verwacht dat deze ontwikkelingen in haar voordeel zullen zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.